torsdag 25 juni 2015

Lyckosömnad

Ibland är den vanliga nyttosömnaden - den som går på rutin efter mina vanliga mönster - också lyckosömnad. Jag blir glad att använda tyger ur mitt tygförråd, som ärligt talat fylls på snabbare än det förbrukas. Jag blir också glad när jag hittar en fin kombination av trikå och muddväv. Framför allt blir jag glad av att jag vet att dessa plagg kommer att användas och lekas i. Vi har provat modellen tidigare, och kommer säkert så göra om och om igen.


Tyget med ugglor kommer från Stof2000, som förövrigt har bra rea just nu. Ser fram emot mitt årliga besök dit lite senare i sommar - det brukar finnas ännu mer på rean i butik.

måndag 22 juni 2015

Ljuvliga långhelg

Jag har haft en helt fantastisk helg. På midsommarafton skippade vi alla krav och stannade hemma. Tillsammans lagade jag och maken god mat, vi målade gipsfigurer (vilket jag inte gjort sen jag var barn) och tog en härlig promenad. I lördags vinkade jag adjö till familjen som åkte iväg för att hälsa på en kompis och jag fick ett drygt dygn ensam hemma. UNDERBART!

Det svåra med att vara ensam hemma var att bestämma vad av allt på min långa lista jag ville göra. Jag prioriterade träning, städning av syateljen, sömnad och att titta på film. Jag hann även med lite trädgårdsarbete. Vad härligt det är att helt få bestämma över sin egen tid! Äta när man vill, ta det lugnt när man vill, vara uppe sent om man vill.

I den nystädade syateljen sydde jag en singoalla-blus till lilla T och klippte ut till ytterligare några plagg. Tunikan är sydd i tyger jag köpte under vår Florida-resa. När dottern kom hem gav hon blusen tummen upp!






måndag 15 juni 2015

Att sy när man är trött

I lördags var vi på sommar/60-årsfest. Vi blev rätt sena i säng, så igår var en seg dag. När lilla R sov sydde jag, men det är inte den bästa aktiviteten när man är riktigt trött. Jag fick verkligen kämpa för att förstå hur delarna skulle sys ihop. Ett par tight lyckades jag få till, men jag fick sprätta mudden en gång då jag sydde ihop den åt fel håll....



Trikåtyget har jag köpt på rea på Ohlssons tyger. Mudden köpte jag på Symässan för något år sen - den verkar vara i bra kvalitet - så jag hoppas att den uppfyller mina förväntningar. Muddtygerna från Ohlssons tyger brukar bli alldeles för slappa tycker jag.

lördag 13 juni 2015

Restgarnsprojekt

Jag har virkat en boll, lite större än en handboll, av bomullsgarnsrester. En perfekt bebispresent! Jag har virkat liknande bollar förut - som blivit populära presenter.




lördag 6 juni 2015

Mössa nr 2

Nu när det finns två små fina tjejer i familjen händer det att de blir lite avundssjuka på varandra. Lilla T blev avis på lillasysters mössa som jag stickade. Sticka är ju kul så det blev en mössa till stora tjejen också - helt i turkosglittrigt garn. De senaste dagarna har varit så kalla att en stickad bomullsmössa har funkar perfekt. Men nu hoppas vi på varmare dagar!