tisdag 30 november 2010

Inspirerande böcker och tidningar

Under min USA-resa passade jag självklart på att köpa några roliga böcker och tidningar. Jag tror jag tillbringade 3 timmar på Barnes & Noble där jag köpte de flesta böckerna och en tidning. En bok köpte jag på Purl Soho och några tidningar inhandlades i sista stund på flygplatsen.


Böckerna jag köpte är: Adorable Crochet for Babies and Toddlers av Lesley Stanfield, Baby Knits av Lois Daykin, Easy Baby Knits av Claire Montgomerie och Fun Dolls av Aranzi Aronzo.

Tidningarna jag köpte är: Quilts and more, Better Homes and Gardens och Family Circle.

Nu har jag inspiration och projekt för en låååång tid framöver!

måndag 29 november 2010

Utmaning

Jag har blivit utmanad av sisters in yarn att svara på 5 frågor:

4 tv-program: True Blood, Greek, the Good Wife och Gilmore girls. Tittar inte så mycket på TV, men är ett stort fan av DVD-boxar med tv-serier.

4 saker jag gjort idag: varit på Öppna förskolan med lilla T, slagit in min makes paketkalender, virkat och skicka inbjudningar till en Proud-hemförsäljningsfest som jag ska vara värdinna för.

4 saker jag längtar efter: Berlin (reser dit om två veckor), julmarknad, julmys och min födelsedag.

4 saker på önskelistan: en overlock-maskin, nytt golv till köket, varma fina vinterstövlar och en frisk stressfri jul.

4 saker jag hatar: falska människor, kräksjuka, egoism och snöslask.

Fyra som jag utmanar är Evasleva, Oskrivna blad, Fröken Pyssel och Pysselpralinen.

söndag 28 november 2010

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter en fantastisk resa till New York och New Haven. Vi har hunnit med att titta på sevärdheter, shoppa, umgås och äta gott såklart. Tyvärr blev det nästan ingen pysselshopping, men mycket annat inhandlades. Några pysselfynd blev det dock när jag besökte New York Cake and Baking Supply - en helt fantastisk butik för alla som älskar att baka.

Roliga bakformar. Lilla T kommer att få en Teletubbies-tårta nästa gång vi firar henne. Hoppas hon uppskattar det!

Julströssel i form av gröna granar, vita snögubbar, och röd/vit konfetti.

Roliga muffinsformar. Den med snögubbar kommer dock inte från bakaffären utan Target.

Jag har även hunnit med att virka ytterligare två bebisskallror till julmarknaden (mindre än en vecka kvar!!).

lördag 20 november 2010

Framme!

Nu ar jag i NY med min mamma. Jippi. Bara sa att ni vet att ni kan vara lite avundsjuka. Hihi...

onsdag 17 november 2010

Tystnad

Det kommer troligtvis bli tyst här på bloggen en liten period. På fredag åker jag till NY och lämnar man och barn hemma. Kanske har jag tillgång till dator när jag är borta, kanske inte. Kul ska jag ha i alla fall. Kommer säkert sakna min lilla familj enormt, men jag ska njuta av att få vara själv (och med mamma och min bror med familj såklart). Vi ses lite senare!

tisdag 16 november 2010

Bebisskallra

Igår virkade jag en söt liten bebisskallra. Mönstret hittar ni här. Jag virkade i Marks & Katten Eco Bomullsgarn (gråblått) och Virosa Bomullsgarn (brunt, fyndat på loppis).

söndag 14 november 2010

Sydag

Idag har jag haft pysseldag. Vanligtvis är vi 5 stycken som träffas 3-4 gånger per "termin", men idag blev vi bara två. Trevligt var det i alla fall och jag fick väldigt mycket gjort. Jag hann sy 5 par vantar (fyra i fleece och ett par i velour) och en haklapp.

I slutet av veckan åker jag till New York, så jag har inte så mycket tid kvar att hinna sy på innan det är dags för julmarknad. Jag tror nog att jag har så att jag klarar mig nu, men det är ju väldigt svårt att veta hur mycket/lite som går åt. Har jag sagt att det är Nykvarn julmarknad vi ska stå på?

fredag 12 november 2010

Tävling!

Jag är med i Pyssel och Trams tävling. Då kan man vinna en apa, eller mönster till den! Det tycker jag är fint!


Vantar och mobil

Jag fortsätter att producera till julmarknaden. Nu har jag sytt två par bebisvantar i mjukaste fleece med härliga muddar i turkost. Jag har även sytt ytterligare en mobil. Denna gång blev det tema himmel med stjärna, måne och moln.



tisdag 9 november 2010

Mobil

Jag har sytt en mobil med hjärtan i härliga blå färger att hänga på till exempel barnvagnen eller över spjälsängen. Den läggs också i försäljningshögen.

Mellanmålsmuffins

Jag bakade mellanmålsmuffins till lilla T och mig idag. Kände att det behövdes något varmt i det ruggiga vädret. Jag provade ett nytt recept som var jättegott. Det innehöll bara 1 msk socker i hela smeten, vilket gör att det känns helt ok att äta muffins till mellanmål.

Jul!

Nu har jag börjat julpyssla på riktigt. Det bästa med julen är verkligen förberedelserna - därför börjar jag tidigt så att jag får njuta lääänge. Jag har sytt tio stoppade hjärtan att hänga i granen. De får följa med till julmarknaden. Tyget kommer från IKEA och banden är köpta på vävstugan i Bruksvallarna, Härjedalen.

måndag 8 november 2010

Pippi på klänningar

Ännu en förklädesklänning är klar. Denna gång sydde jag i Pippi-tyg och fodrade med ett härligt prickigt tyg. Jag är mycket nöjd med tygkombinationen! Till klänningen valde jag fina knallgröna knappar med fyrklöver.

lördag 6 november 2010

Parisklänning

Nu har jag kommit igång med pysslandet igen efter den vedervärdiga magsjukan. Igår kväll var jag ensam här hemma då maken var borta på grabbkväll (ja lilla T var ju här förstås men hon sussade så sött), så jag passade på att sy. Det blev bland annat ännu en förklädesklänning. Denna gång sydde jag i ett tyg som jag köpte i Paris för typ 9 år sedan, och fodrade med ett relativt kraftigt mörkgrått tyg från Åhlens. Jag bara älskar tyget från Paris, och har därför aldrig kommit mig för att sy något av det. Ibland blir jag så förtjust i ett tyg att det inte blir av att jag använder det. Jag går liksom och väntar på det perfekta projektet och vips har det gått 9 år utan att det har blivit något av det. Tokigt, jag vet.


torsdag 4 november 2010

Frånvaro

Vilket uppehåll jag har haft! Flera dagar utan bloggande har gett mig abstinens, men frånvaron har sin förklaring. Jag lyckades självklart bli smittad av lilla Ts magsjuka. Jag har två fobier, att kräkas och så är jag löjligt rädd för duvor. Så de senaste dagarna har jag genomlidigt mitt personliga helvete. Det fattades bara att några duvor skulle attackera mig för att göra mardrömmer komplett! Lilla T fick tillbringa stor del av gårdagen med sin farmor så att jag kunde vila upp mig. Skönt! Tack snälla svärmor!

Denna vecka har jag även slutat amma. Det gillar inte lilla T som protesterar högt. Förhoppningsvis har hon vant sig snart. Lilla T har även lärt sig dricka välling. När mammas bröst inte längre finns att tillgå så har hon accepterat att slurpa i sig lite välling istället. Jättebra tycker vi!

Innan jag blev sjuk lyckades jag sy en julklänning och två dregglisar. Jag undrar lite hur mycket jag behöver sy till julmarknaden?